Calendrier

Gitaarecital Bart Roose Gentse Feesten

In dit programma brengt Bart Roose Argentijnse gitaarmuziek die een periode van 3 generaties overbrugt, van Atahualpa Yupanqui tot en met Quique Sinesi. Daarin wordt het accent gelegd op hoe …

Find out more

Laus Polyphoniae

Eenstemmige en meerstemmige muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe dan? Dat vist Laus Polyphoniae 2024 graag voor u uit.

Find out more

Dulces Exuviae – Toutes les nuits

Met bariton Romain Bockler en luitist Bor Zuljan gaat het van schemering naar dageraad met deze renaissance-nocturne waarin de duisternis zindert tussen hoop en afwezigheid, zoete liefdesdroom en koude rillingen, helder maanlicht en ochtendgloren. Orlandus Lassus, Giovanni Pierluigi da Palestrina en andere polyfoniereuzen kleuren het exquise ombré van dit 16de-eeuwse nachtlandschap, Romain Bockler tekent voor de diminuties die elke melodie hullen in een jasje van verbluffend muzikantschap.

Find out more

Whispering Leaves – Pieter De Praetere en Thomas Langlois

Jumbotron
Pieter De Praetere en Thomas Langlois zijn zot van Gent én van barok. Als rasechte inwoners van de Arteveldestad brengen ze muziek waar hun ziel week van wordt. Barokmeesterwerken worden vakkundig naar hun hand gezet en heerlijk getransponeerd naar de setting van Whispering Leaves.

Find out more

In a garden so green – Floris De Rycker

Luitist Floris De Rycker stelt speciaal voor Musica Divina een soloprogramma samen waarin hij diverse muzikale tuinen bezoekt. Hij put daarvoor niet enkel uit de vele bloemlezingen voor luit, maar …

Find out more

Ensemble Phoenix Munchen

Op ons podium passeerden al talloze formaties de revue. Maar een trio van bassen hadden we nog niet! Joel Frederiksen, Thomas E. Bauer en Harry van der Kamp presenteren een unieke bloemlezing van barok uit het Duitsland van de 17de eeuw.

Find out more

Jaarlijkse luitdag 2024 – Journée du luth 2024

Onze jaarluitdag in de Muziekeacademie van St Lambrechts Woluwe.

Find out more

Sofie Vanden Eynde: Verdwijntijd

November 2016. Sofie Vanden Eynde is bang dat haar hart zal stoppen met kloppen. Haar dokter beitelt de diagnose met drukletters in papier: burn-out. Ze is een lege huls, een uitgebrand huis. De luitiste zwijgt. Bijna een jaar lang. Daarna spreken haar snaren een andere taal. De stilte heeft een plek gekregen en verdwijntijd heeft zijn verontrustende eindeloosheid verloren. Sofie vatte haar ervaringen in een recital tussen ruis en helderheid, verwarring en rust, wanklank en harmonie.

Find out more

“Come again, sweet love” door Adriaan Lauwers, theorbe, en Emma Wills, gitaar

Adriaan Lauwers speelt theorbe, luit en andere oude tokkelinstrumenten. Samen met gitariste Emma Wils brengt hij het programma ‘Come again, sweet love’. >> info en tickets ...

Find out more