In Vain the Am’rous Flute – Les Goûts-Authentiques

“In Vain the Am’rous Flute”, zo heet de nieuwste cd van Les Goûts-Authentiques. Het ensemble van Jan Devlieger brengt vocaal en instrumentaal werk van Purcell en tijdgenoten.

Deze cd legt de focus op liederen, gekozen uit grotere wereldlijke werken, met een bezetting van een of twee solostemmen en een blokfluitenpaar.

Naast deze liederen of aria’s bieden kamermuziek met een of twee blokfluiten en ook klavecimbelmuziek, van Purcell en tijdgenoten, ons een blik op de toenmalige componeer- en musiceerpraktijk, binnen een intieme setting. Het is de puurheid van de muziek en de melancholie in bepaalde segmenten van de literatuur van Purcell die Jan Devlieger zo aanspreekt.

We belichten met deze cd een ander aspect van Purcell: de ingetogenheid en het diep menselijke dat ons zo aanspreekt.

Jan Devlieger studeerde aan het Conservatorium van zijn geboortestad Gent en behaalde er diploma’s voor kamermuziek, harmonie, contrapunt en fuga, en ook meestergraden voor blokfluit en klavecimbel. Jan Devlieger realiseerde cd-opnames solo op klavecimbel en met zijn eigen ensemble Les Goûts-Authentiques.  

Hij is leraar blokfluit, klavecimbel en theorie aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge en de Muziekacademie van Deinze, en ook werkzaam als docent begeleidingspraktijk en stemmen (theorie en praktijk) aan de School of Arts in Gent.

Bij Musica Repartita en Edition Offenburg verschenen werken en arrangementen in oude muziekstijlen. Jan Devlieger schrijft ook programmabijlagen en geeft concertinleidingen voor deSingel

De uitvoerders zijn Clint van der Linde, contratenor, Ann De Prest, sopraan, Nele De Soete, mezzosopraan, Jan Devlieger, bloklfuit & klavecimbel, Johanna Lambrechts, blokfluit, Thomas Langlois, theorbe, Rein Vermeulen en Linde Demuynck, klavecimbel, Adelheid Glatt, viola da gamba, en Marjolein Gerets, fagot.

websites: