Music is the Cure! – La Ninfea & Mirko Ludwig

Deze cd belooft ons niets minder dan het geheim van de onsterfelijkheid! Het ensemble La Ninfea bestaat uit blokfluitspelers, gambisten, een orgel- en klavecimbelspeler en Simon Linné die alle oude tokkelinstrumenten voor zijn rekening neemt: renaissanceluit, barokgitaar, teorbe en cister. Daarbij komt tenor Mirko Ludwig die de zangpartijen vertolkt.

Door de verschillende combinaties van 20 instrumenten in 27 verschillende bezettingen brengen deze zeven muzikanten een uiterst gevarieerd programma. Hierbij putten ze uit het werk van Henry Purcell, Anthony holborne, Giles Farnaby, Lully, Marin Marais, Marc-Antoine Charpentier en kapitein Tobias Hume. Bovendien maakten ze ook verschillende eigen arrangementen van tophits als La Follia en Italiaanse Tarantella’s, die laatste kunnen – zoals jullie wellicht weten – de waanzin (Folia) verdrijven of als antidotum dienen na een tarantulabeet.

Als u daarbij nog weet dat dit concert oorspronkelijk samengesteld werd om de 80ste verjaardag van een apotheker te vieren, begrijpt u al beter hoe men tot dit merkwaardige programma gekomen is.

Drinkliederen ‘op de gezondheid’, of om lichamelijke- en liefdespijn verzachten, tot operaties toe worden bezongen op deze leuke gevarieerde cd die ik iedereen kan aanbevelen, ook als je niet ziek bent!

Label Perfect Noise UPC 0719279933758 Catalog number PN 1904
Release date 03 April 2020 prijs: 15,96€
https://www.challengerecords.com/products/15827313184169