Muziek in het schildersatelier

Philippe Malfeyt speelt op zondag 5 mei samen met Didier François. Het concert vindt plaats in het schildersatelier van het Huis van Oscar in Lier. Didier François op nyckelharpa en Philippe Malfeyt op theorbe: twee topmuzikanten op toch wel aparte instrumenten, die samen een unieke klank produceren.

Speciaal voor ons gaat het museum die dag al om 10 uur open, en krijgen alle concertgangers die dat willen een rondleiding met gids in het museum en de mooie museumtuin. Om 11 uur begint dan het concert, en om 13.30 uur is er weer een rondleiding, voor wie er die ochtend om 10 uur niet bij kon zijn.

Hoe ben je zeker van je plaatsje? Antwoord voor het eind van de maand op deze mail dat je komt, met hoeveel personen, en schrijf 20 euro per persoon over. Met dat bedrag lever je een kleine bijdrage in de kosten.

Als je te lang wacht en alle plaatsen zijn al bezet, storten we meteen het geld terug. Maar wacht dus niet te lang, want dit is een uniek concert waar veel mensen bij zullen willen zijn.

Als je een idee wilt hebben van hoe het allemaal klinkt, kun je op YouTube al een paar filmpjes bekijken:

Je kunt ook al eens kijken op

Voor wie er een (dag)uitstapje van maakt: het Huis van Oscar ligt op enkele minuten lopen van de Grote Markt, de Zimmertoren en het park van Lier. Er zijn voldoende cafés en restaurants in de buurt en iets verder uit het centrum maar nog steeds op loopafstand, langs de Nete, kun je mooie wandelingen maken.

Kort samengevat

Nog even alles op een rijtje:

Zondag 5 mei, 11 uur in het Huis van Oscar, Vredebergstraat 6 in Lier: Didier François op nyckelharpa en Philippe Malfeyt op theorbe.

Deelname in de kosten voor het concert: 20 euro, te storten op BE89 0010 4504 7785 van Marc De Neve. Voor het bezoek aan het museum en de tuin: 9 euro, ter plaatse te betalen aan de mensen van het Huis van Oscar.

Bevestigen via mail oscar@netherbury.be voor 31 maart. Geef aan of je een rondleiding wilt in het museum en de tuin, en of dat om 10 of 13.30 uur zal zijn.

CategorieënNL