Laus Polyphoniae 2022

Laus Polyphoniae gaat dit jaar onder het motto ‘Contrapunt van het Leven’. Zoals steeds nodigden ze ensembles uit binnen- en buitenland uit om de contrapuntische rijkdom met stemmen en instrumenten aan u te presenteren. Alle concerten en activiteiten vinden plaats in AMUZ en op historische locaties in de Antwerpse binnenstad.

Laus Polyphoniae 2022 is de uitgestelde editie van 2020 die niet kon doorgaan wegens COVID. Klanten die toen tickets kochten, hebben die in de meeste gevallen behouden. Er zijn uiteraard nog tickets beschikbaar voor het festival.

Hier hebben we voor u alvast even de luitconcerten eruit gelicht:

  • Le Miroir de Musique met werk van J. Martini speelt op 23 aug om 13:00 in Amuz met o.a. luitist Marc Lewon.
  • Michal Gondko & Nigel North spelen Da Milano op 23 augustus om 22:15 in het museum Vleeshuis.
  • Michele Pasotti, luit met zijn groep La fonte Musica speelt op 24 aug 22 om 20:00 een Ciconia-programma in de St Andrieskerk.
  • Ratas del viejo Mundo o.l.v. Floris De Rycker brengen op 25 augustus om 22:15 in Amuz hun nieuwe programma Buio e Splendore waarmee ze een eerbetoon brengen aan Cipriano de Rore.
  • Op vrijdag 26 aug kunt u Floris nogmaals horen, nu als lid van het Solazzo ensemble om 20:00 in Amuz samen met luitist Christoph Sommer een 18 koppig ensemble o.l.v. Anna Danilevskaia.

www.amuz.be Kammenstraat 87 Antwerpen

CategorieënNL